28 november 2014: Audiovisuele Media en minderjarigen 5.0

Seminar

RENFORCE en CIER in samenwerking met Juridisch Utrecht PAO (Universiteit Utrecht) nodigen u van harte uit om op vrijdag 28 november tussen 13:00u en 17:30u deel te nemen aan het seminar Audiovisuele media en minderjarigen 5.0.

Jongeren consumeren media in toenemende mate on demand online, via telefoon, tablet et cetera. Daarbij worden ze ook geconfronteerd met choquerende en schadelijke inhoud. Anders dan traditionele televisie is dit domein vrijwel ongereguleerd.

In dit seminar verkennen (Europese) beleidsmakers, toezichthouders en de sector zelf aan de hand van inzichten uit de (toezichts)wetenschap of, en zo ja onder welke voorwaarden, (co)reguleringsarrangementen in de effectieve en toekomstbestendige bescherming van minderjarigen kunnen voorzien. Daarbij ligt de focus in het bijzonder op de rol van private actoren.

Bestemd voor: advocatuur, rechtelijke macht, (rechts)wetenschap, beleidsmakers uit de sector en het openbaar bestuur.

Dagvoorzitter:

  • Prof. mr. Madeleine de Cock Buning, hoogleraar Media- Communicatie en auteursrecht en voorzitter Commissariaat voor de Media.

Sprekers:

  • Mr. Marcel Boulogne, Directeur sector audiovisual media services van DG Connect (Europese Commissie);
  • Drs. Wim Bekkers, Directeur van de Kijkwijzer/NICAM;
  • Mr. Arjo Kramer, Directeur Regulatory & Public Affairs at SBS Broadcasting/lid VCO;
  • Prof. Mr Linda Senden, hoogleraar Europees recht;
  • Dr. Ir Haiko van der Voort, universitair docent Policy, Organization, Law and Gaming TU Delft, auteur van Naar een drie eenheid van co-regulering (diss. 2013).
  • Prof. Mr. Sybe de Vries, Hoogleraar EU interne-marktrecht en grondrechten en sinds september 2012 Jean Monnet leerstoelhouder.

Locatie: Raadzaal te Achter Sint Pieter 200, Utrecht.

Aanmelden kan geschieden per e-mail aan: R.Rampersad@uu.nl

4 Nova PE-punten

Download hier het programma

Renforce              Cier                 Juridisch pao